Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 100
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Ekstrem simpelt: Slut med ledninger på lygterne

Oprettet 08.01.19 kl. 16:15

Med trådløs kommunikation og et batteri kan Sparex undvære besværlige ledninger på ekstra lygteføring.

Af John Christensen

Foto: John Christensen.
Det bliver næppe mere simpelt at sætte eksterne baglygter på en vogn eller redskab end med Connix LED.

LandbrugsAvisen, Lamma Show, England.

Kniber det med lygteføringen bag på din gamle vogn eller redskabet i liften? Virksomheden Sparex har svaret med Connix LED, der i alt sin enkelthed består af to baglygter, som hver er udstyret med en kraftig magnet og et batteri.

Dertil kommer et stik, som sættes i traktorens normale lysstik, men hvor ledningen er afløst af en lille antenne, der trådløst sender signaler ud til de to lygter bag på vogntoget. På en måde undgår man at skulle bøvle med ledninger af nogen art, når man monterer de ekstra lygter.

»Fremgangsmåden er ret simpel. Sæt stikket i traktoren, tænd for lyset på traktoren og hold en knap nede i et sekund på hver af de to trådløse lygter. Så parres de med senderen på traktoren, og man er klar til at køre,« fortæller Mark Smith fra Sparex.

Fordi senderen sidder i traktorens normale lysstik, registrerer den så snart chaufføren tænder kørelys, træder på bremsepedalen eller slår blinklyset til. Når det sker, sender den straks signal til lygterne om at gøre det samme.

Med sættet følger en kombineret USB- og 12 volt oplader. Begge lygter lades op samtidig, og det tager ifølge Mark Smith fire timer, før de er ladet helt op.

»Men på en fuld opladning kan lygterne holde i 10 timer - vel at mærke ved konstant belysning og på fuld styrke,« fremhæver han.

Rækkevidden mellem senderen i traktorens syvpols-stik og lygterne er op til 20 meter.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00