Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 104
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Nyt TraktorTech på vej: Luksuslivet i lufthavnen er forbi Det er slut med at skrabe landingsbaner for en af Kastrup Lufthavns gule John Deere 7810'ere. Den og flere andre spændende maskiner kan du møde i denne udgave af Maskinhuset.

Oprettet 13.12.18 kl. 22:19

Af Max Madsen

Efter 16 års skånejob i lufthavnen har 7810'eren fået rigtige traktoropgaver, der giver jord på dækkene og halm i køleren.
Planen er at male 7810'eren grøn, men det bliver et kæmpe arbejde da alt plast skal skiftes.
»7810'eren er ny nok til at være en god dagligdagstraktor«, siger Martin Thomsen tilfreds om den gule amerikaner.

En stribe gule John Deere 7810'ere fra Kastrup Lufthavn blev pensioneret fra livet på landingsbanen i 2016. Blandt andet traktoren med internnummeret, TS 204, der lige som sine kollegaer fra snerydderholdet røg under hammeren på netauktion.

Nu er der ikke længere jævn asfalt under dækkene på traktoren, som efter cirka 16 år med sneplov, kost og spearhead-klipper har fået rigtig landjord under dækkene. Den landede nemlig hos Martin Bech Thomsen fra Skælskør på Sydvestsjælland og blev omgående introduceret for rigtigt landbrugsarbejde på hans maskinstation, MTH Service.

Da vi besøger ham, er 7810'eren igang med sin anden sommer på landet, og selvom Martin Thomsen er John Deere-fan, har traktoren stadig sin opsigtsvækkende gule farve og matcher derfor perfekt til den gule New Holland BB9090 bigballepresser. Hvorfor traktoren lige netop landede hos ham stemmer fint med, hvad vi skrev om 7010-serien i Flash Back-artiklen i sidste nummer. De er nemlig blevet en yderst eftertragtede både som samlertraktor og brugstraktor.

»Jeg havde længe ønsket mig en 7810 og holdt derfor øje med de, der kom til salg. Det er både en klassiker, men samtidig er den også ny nok til at være en god dagligdagstraktor«, synes den nye ejer fra førersædet, imens han på bakkerne bruger både det mekaniske gashåndtag og gearstangen med de fire koblingefri gear for at ramme det ønskede omdrejningstal og derved opnå et konstant antal stempelslag pr. balle.

»Ja, der er lidt mere arbejde i at køre såden en traktor i forhold til de nyere modeller«, erkender han, men det gør ham ikke noget.

Desuden... ja resten kan du læse i det nye TraktorTech fra 17. december. Dermed udkommer TraktorTech lige op til julen.

Vil du sikre dig et abonnement op til jul, så er det nu du skal slå til. Ring til LandbrugsMedierne på 33394700 eller gå ind på www.landbrugsmedierne.dk/abonnement.

Det kan du også læse

McCormick har skiftet importør, og nu satser mærket ekstra på det danske marked. TraktorTech har testet et af flagskibene, der overrasker på komfort og transmissionen.

I Traktorprofilen møder du denne gang maskinhandler Henrik Thomsen, der fortæller om hans nye job som direktør for Traktor & Høstspecialisten.

Snyd heller ikke dig selv for et Flash Back til Deutz Fahrs månetraktor og midten af 1990'erne.

Og meget, meget mere..
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00