Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 55
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Ny traktorimportør leverer bedste regnskab i fem år

Oprettet 01.11.18 kl. 10:07

Helms TMT Centret er en fornuftig virksomhed vidner såvel seneste regnskab som kreditvurderingen AAA Gold.

Af John Christensen

Helms TMT Centret med importen af bl.a McHale, Schäffer og nu også McCormick kom godt ud af seneste regnskabsår.

Mens Helms TMT Centret i går sprang ud som traktorimportør af Argo Tractors på det danske marked, så har virksomheden med hovedsæde i Herning samtidig overstået dets regnskabsår 2018. Regnskabet viser fine tal på bundlinjen.

»I år kommer vi ud med et resultat, der er det bedste i fem år. Det er ikke ny rekord, der stadig står tilbage fra 2007-2008, men det er fortsat rigtig godt - ikke mindst taget i betragtning af, at vi har opnået resultatet efter et år uden noget traktormærke i forretningen«, fortæller Kristian Helms, administrerende direktør og medindehaver.

Helms oplyser ikke omsætningen. Men resultatet efter skat landede på 6,5 mio. kroner i 2018 mod 5,6 mio. året før. Et kig længere tilbage viser henholdsvis 4,9 og 5,8 mio. kroner efter skat.

2019 bliver fornuftig

Helms TMT har blandt andet importen af Schäffer læssemaskiner, og mærket udgør den største del af omsætningen i forretningen. Blandt andet på grund af efterspørgslen er leveringstiden på maskinerne lang, og derfor kan Kristian Helms allerede nu se frem mod et positivt 2019-regnskab.

»Fordi der er så lang leveringstid på Schäffer kan vi allerede nu sige, at 2019 også bliver et fornuftigt år for Helms TMT. Vi har mange ordre for de kommende måneder«.

Sjælden kreditvurdering

Set med financieringsmæssige øjne klarer den midtjyske virksomhed sig også godt. Helms TMT Centret har Triple A (AAA) status, og som én af blot 112 selskaber i Danmark har Helms titlen Gold efter de mange A'er.

»Der er mange, som har Triple A, men ikke så mange med Gold. Det gives for en virksomhed, der har haft AAA kreditvurdering i mindst 10 år. Mig bekendt er vi kun to virksomheder i vores branche, der har den status«, tilføjer Kristian Helms.

Det var Knud Helms, Kristian Helms far, der i 1951 startede virksomheden. I 1992 gennemgik Helms et generationsskifte, hvor Kristian Helms blev indehaver og administrerende direktør. I dag er næste generation med i virksomheden. Jakob og Allan Helms er begge medejere af Helms TMT Centret.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00