Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 51
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Stjernedrys til Samson på Agromek

Oprettet 24.10.18 kl. 08:02

Samson Agro's slæbeslangebom, SHB4 har op til årets Agromek opnået to gange to stjerner for henholdsvis skråtstillede vinger og automatisk højderegulering.

Af Claus Worup

Vingerne på den nye SHB4 30 meter slæbeslangebom fra Samson kan skråtstilles. Det betyder, at bommen bliver mere fleksibel uden at få tilført flere bevægelige dele, som øger risikoen for nedbrud.
To ultralydssensorer måler kontinuerligt højden fra rammen af SHB4 slæbeslangebommen til jordoverfladen. Den nyeste version af SlurryMaster 8000 styrer og korrigerer herefter højden, hvis den ikke svarer til den ønskede.

Når Samson Agro stiller grejet op på dette års Agromek vil man med stolthed kunne sætte et to-stjernet skilt på producentens SHB4 slæbeslangebom, som har modtaget Agromeks to-stjernede udmærkelse hele to gange, dels for skråtstillede vinger, dels for automatisk højderegulering.

Samson Agro er ved at udvikle en SHB4 30 meter bom. Det er ifølge Viborg-producenten første gang, at der kommer en slangebom på markedet, der tilbyder så meget fleksibilitet og kan benyttes på så mange forskellige plejesporsafstande.

Til forskel fra SHB4 36 meter slæbeslangebommen, der blev præsenteret på Agromek 2016, kan vingerne på den nye SHB4 30 meter bom fra Samson skråtstilles, så der kan laves en trinløs indstilling af en arbejdsbredde på 27 eller 28 meter. Den nye 30 meter bom kan også køre med 18, 24 og 30 meter arbejdsbredde. Til den kommende gyllesæson bliver den nye bom kun produceret i et begrænset stykantal.

Den nye SHB4 30 meter bom har fået to stjerner på Agromek.

Og det samme har den automatiske højderegulering af Samsons SHB4 slæbeslangebom. Samson er nemlig ved at udvikle en automatisk højderegulering af SHB4 slæbeslangebommen, der kontinuerligt måler og korrigerer højden på bommen i forhold til en indstillet højde. Vingerne på SHB4 bommen er reguleret uafhængigt af hinanden både over og under niveau. Dermed kan det sikres, at slangerne altid rører jordoverfladen, og at gyllen lægges ud i smalle striber med mindst mulig overflade og dermed mindst mulig fordampning af ammoniak, selv om terrænet er ujævnt.

SHB4 36 meter slæbeslangebommen, som blev lanceret på Agromek i 2016, er blevet forsynet med to ultralydssensorer. En på hver vinge. De sidder ved 30 meter arbejdsbredde. De måler kontinuerligt højden fra rammen på slæbeslangebommen til jordoverfladen.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00