Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 55
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Østrigsk tallerkenharve i nye og større bredder

Oprettet 22.10.18 kl. 10:21

De nye Pöttinger Terradisc tallerkenharver i otte og ti meters arbejdsbredder er særligt til øverlig bearbejdning.

Af Claus Worup

De nye Terradisc 8001 T og 10001 T er specielt beregnet på øverlig jordbearbejdning, og producenten lover effektiv og ens bearbejdning af jorden i hele arbejdsbredden.

Østrigske Pöttinger lancerede på seneste Agritechnica tallerkenharven Terradisc i nye, store arbejdsbredder på otte og ti meter, nærmere bestemt de nye Terradisc 8001 T og Terradisc 10001 T, og de er nu i handlen, også på det danske marked, hvor kunderne typisk vil være maskinstationer og store landbrug, som efterlyser redskaber med stor kapacitet.

De nye Terradisc 8001 T og 10001 T er specielt beregnet på øverlig jordbearbejdning, og producenten lover effektiv og ens bearbejdning af jorden i hele arbejdsbredden, hvor hver sidefløj tilpasser sig til jordens konturer.

»Bevægelighed af sidefløjene i både positiv og negativ retning er unik på markedet for denne type harver«, siger Pöttingers danske salgschef, Lars Andreasen, der tilføjer, at discharven udfører sit arbejde med op til 18 km/t.

»Og med ensartet arbejdsdybde og perfekt opblanding af organisk materiale og muld samt optimal pakkereffekt giver det et perfekt falsk såbed«, siger Lars Andreasen, der også slår på det kompakte design, koniske tallerkener og aggressiv tallerkenvinkel samt offsetkonfigurationen, som giver pålidelig jordsøgning. Dobbelt arme på et bredt klembeslag sikrer ifølge producenten, at tallerkenerne altid bevarer deres position og vinkel. Selv i tung, tør jord eller med sten er det umuligt for dem at afvige til siden. Den hydrauliske arbejdsdybdeindstilling med fronthjul er nem at justere med mulighed for arbejdsdybde på mellem 5 og 15 cm. Ved vending på forland køres Terradisc T på pakkervalsen, så vægten er fordelt over hele arbejdsbredden, hvilket reducerer muligheden for strukturskader.

Chassiset har et integreret folde- og transportsystem med en transporthøjde på under fire meter og en transportbredde på tre meter. Harverne fås i to versioner både hydraulisk uden el eller elektronisk hvor harven er fuldt Isobus kompatibel.

Pöttinger Terradisc har hidtil kunnet fås i versioner på tre, fire, fem og seks meter.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00