Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 110
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Agromek får sit eget fremtidslaboratorium

Oprettet 12.10.18 kl. 10:58

Agromek får i år sit eget fremtidslaboratorium, Agromania, hvor Seges og Teknologisk Institut samt en række andre udstillere viser innovative løsninger til fremtidens landbrug.

Af Claus Worup

Ambitionen er, at de besøgende på Agromania vil kunne opleve et univers med teknologi, robotter og faglige indlæg om fremtidens landbrug.

Det er svært at spå. Men på årets Agromek gør man forsøget. Agromania bliver et nyt område på Agromek, hvor der bliver fokus på innovation og fremtidens landbrug. Her vil landmænd fra ind- og udland kunne opleve et univers med teknologi, robotter og faglige indlæg om fremtidens landbrug.

»Vi glæder os til at lancere det nye koncept, som er målrettet fremtidens løsninger til agrosektoren, som vil løfte den besøgendes udbytte og oplevelse på Agromek«, siger formanden for Agromek, administrerende direktør Sten Andersen, Dan Egtved A/S i en pressemeddelelse.

Det bliver også på Agromania, at Seges vil præsentere sine digitale løsninger. Blandt andet vil man vise, hvordan data kan bruges til foderstyring via DMS Dyreregistrering, så landmanden hele tiden ved, hvor meget han fodrer, og hvad der er på foderlageret.

»Vi præsenterer også beslutningsværktøjet Cropmanager, der med nye realtidsfunktioner og kombination af forskellige datakilder blandt andet giver mulighed for at gødske og sprøjte mere præcist og dermed øge indtjeningen«, siger Ivar Ravn, direktør i Seges Digital.

I Agromania-området holdes også Agromek Student Challenge, hvor Seges er en af de medvirkende virksomheder.

Robotter og droner

Teknologisk Institut er også en del af Agromania. Instituttet er involveret i mange projekter om fremtidens landbrug blandt andet med robotter og droner.

»På Agromania vil vi præsentere nogle af de værktøjer, der er på vej til at blive en del af hverdagen for landmændene og aftagerne af landmandens produkter. Her kan man opleve nogle af de første selvkørende robotter til brug i marken. Eller droner, som kan bruges til at identificere plantestress og ved tildeling af gødning og svampebekæmpelse til gavn for miljøet og planteavlerens bundlinje«, siger sektionsleder Mette Walter, Teknologisk Institut.

Endelig gives en forsmag på, hvordan 3D-print af fødevarer kan medvirke til at børn, syge og ældre får mere lyst til at spise, hvis for eksempel en gulerod er omdannet til mos og ved hjælp af 3D-printeren er blevet stjerneformet. Den nye start-up virksomhed Commoditrader, som er en digital handelsplads for landmænd og grovvarebranche, hvor der kan handles korn og andre afgrøder, vil også præsentere sig på Agromania.

Agromek 2018 holdes fra den 27. til 30. november i MCH Messecenter Herning.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00