Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 110
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Väderstad vil løsne i dybden og bearbejde i toppen med samme tand

Oprettet 11.10.18 kl. 15:30

Én harvetand, men to formål. Det er opskriften på BreakMix-tanden, som går dybt i jorden, men som kun pulveriserer de øverste jordlag.

Af John Christensen

BreakMix hedder tanden, som kan bearbejde jorden i dybden, men som kun blander den øverlige jord med stubrester på grund af dens udseende. Fotos: John christensen
Semler Agro i arbejdstøjet ved dagens demo ved Karup, Midtjylland.

Väderstad er på banen med en ny harvespids til virksomhedens tandharver. BreakMix adskiller sig ved at have en tynd, nedre halvdel, mens den øverste halvdel ligner en traditionel 60 millimeter bred harvetand fra Väderstad. Tanden er beregnet til at bryde en komprimeret jord i for eksempel 25 centimeters dybde uden at vende denne jord op i de øverste jordlag. Her er det den øverste del af spidsen, der arbejder og blander jord og stubrester sammen.

»Med tanden kan vi løsne jorden i dybden uden at trække den dybere jord med op til overfladen«, fortæller Asger Jørgensen fra Semler Agro, der er forhandler af Väderstad.

Han forklarer, at der ingen ide er i at vende den nedre jord op til overfladen, fordi svampe og bakterier er mest aktive i topjorden. Samtidig er brændstofforbruget højere ved dybdeløsning med en bred tand kontra en smal.

»Tanden er naturligvis belagt med special hærdet stål i bunden. Ellers ville den blive slidt for hurtigt«, tilføjer Asger Jørgensen.

Montering på tre serier

Semler har den nye BreakMix tand med rundt på sin landsdækkende demotour, der i dag torsdag kører i Midtjylland.

Tanden har en maksimal arbejdsdybde på omkring 30 centimeter og kan monteres på de tre harvetyper Cultus 300-400, Opus 400-700 og TopDown 300-900.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00