Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 128
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Skrappere krav giver langt færre Agromek Stars

Oprettet 02.10.18 kl. 14:43

Trods skærpede krav til nyhedsværdien kan Agromek i år byde på 57 to- og trestjernede nyheder, hvoraf 10 er helt nye i Europa. Ialt uddeles Agromek Stars til 128 produktnyheder.

Af Claus Worup

Eftersom der uddeles færre stjerner, må der stå stor respekt omkring den enkelte stjerne på årets Agromek. Her en tostjernet nyhed fra Pöttinger i 2016.
Eftertænksomme miner bordet rundt. Møderne i nyhedsudvalget har i den senere tid været mange og lange. Af og til måtte der indhentes nye oplysninger for at fastslå, om et produkt var tilstrækkeligt nyt.

Med uddelingen af Agromek Stars til 128 produktnyheder op til Agromek 2018, er stjerneregnen aftaget væsentligt i forhold til 2016, hvor der var stjerner til 245 produktnyheder. Kravene til nyhedsværdien er i år blevet skærpet. Men det betyder også ifølge arrangørerne, at der må stå langt større respekt om den enkelte stjerne.

Efter et langt forarbejde er bedømmelsen af nyhederne op til Nordeuropas største landbrugsmesse, der åbner den 27. november i Messecenter Herning, netop afsluttet, og fordelingen af stjerner kan nu ses på agromek.dk, hvor det fremgår, hvilke af de indsendte produktnyheder, der har fået stjerner - og hvor mange.

Dommerne i nyhedsudvalget har givet tre stjerner til 13 nyheder, to stjerner til 44 nyheder, og 71 nyheder har fået én stjerne. Blandt de tre-stjernede er 10 af dem Europa-nyheder og dermed aldrig tidligere præsenteret på en udstilling i Europa.

»Det er dejligt at se den kreativitet og idérigdom, der vil afspejles på Agromek gennem produktnyhederne. De mange innovative nyheder vil være med til at hjælpe landmænd i ind- og udland med at forbedre effektiviteten eller lette arbejdet i hverdagen,« siger Agromeks direktør Claus Hermansen, der glæder sig over, at nyhederne kommer fra et bredt udsnit af udstillere.

Masser af møder

»Det er både store koncerner og mange mindre virksomheder, som satser på at præsentere deres nyheder på netop Agromek. Vi har i år valgt at styrke nyhedsværdien af Agromek Stars i samarbejde med vores eksperter og dommere. Formålet er, at besøgende på Agromek kan være sikre på, at der virkelig er noget nyt at se på og høre om, når de møder et Agromek Star skilt ude på standene - uanset om det har en, to eller tre stjerner,« siger Claus Hermansen.

Bag stjernetildelingen står et panel af dommere og eksperter, som under lange og mange møder og megen hjemmearbejde har bedømt de indsendte nyheder. Dommerudvalget består af et fast udvalg af tre landmænd, en maskinkonsulent samt Agromeks direktør. Derudover bidrager et ekspertpanel bestående af 18 konsulenter og fageksperter inden for hvert deres ekspertområde.

Alle to- og trestjernede nyheder konkurrerer om Agromek Awards i syv forskellige sektorer. Nomineringerne bliver offentliggjort i slutningen af oktober. Vinderne af Agromek Awards offentliggøres ved Agromek Award show tirsdag den 27. november.

Tre af de 128 nyheder bliver efter udstillernes ønske først offentliggjort senere.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00