Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 127
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Lely som græsmaskiner lukker og slukker

Oprettet 29.06.18 kl. 14:32

Agco har meldt ud, at produktionen af græsmaskiner i Lely-brand opfører helt fra marts 2020.

Af John Christensen

Navnet Lely forsvinder fra 2020 helt ud af markedet for græsudstyr. Det har Agco besluttet efter en positiv modtagelse af Lelys produkter i Fendt- og MF-farver. Arkivfoto.

Agco har allerede besluttet at stoppe produktion af skårlæggere, river og vendere markedsført som Lely. Nu tager den amerikanske koncern skridtet fuldt ud og stopper produktionen af pressere og snittervogne i Lely-farver til marts 2020, oplyser Agco i en pressemeddelelse.

Dermed er det reelt slut for Lely som mærke inden for græsudstyr, mens navnet - og også ejerskabet - af Lelys malkeudstyr og teknik til kvægstalde forbliver i produktion af Lely.

Agco lancerede såvel pressere og snittevogne i Agcos "egne farver" på Agritechnica i november 2017. Koncernen begrunder Lely-stoppet med, at ordreindtaget på såvel Fendt- og MF- græsredskaber er langt højere end forventet.

»Vi er glade for at se, at vores Agco full-line strategi med Fendt og MF har en effekt. Når vi stopper med at producere græsmaskiner i Lelys eget brand, giver vi en bedre gennemskuelighed i markedet,« forklarer Rob Smith, senior vicepræsident og administrerende direktør for Agco i Europa og Mellemøsten.

På grund af den positive efterspørgsel planlægger Agco endvidere at investere betydelige ressourcer i at udvide produktionskapaciteten inden for området, fremgår det af pressemeddelelsen.

Agco købte sidste forår græsdivisionen hos Lely med det ønske at være full-line leverandør af maskiner inden for grovfoderproduktion. Købet blev godkendt af myndighederne senere på året.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00