Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 127
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
He-Va melder klar til Isobus

Oprettet 04.06.18 kl. 07:52

He-Va introducerer nu Isobus til alle nye maskiner med påmonteret frøsåudstyr, så det bliver nemmere at betjene alle redskaber via én skærm i traktoren.

Af Claus Worup

En grubber med frøsåudstyr som denne, en He-Va Sub-Tiller med Multi-Seeder, kan for fremtiden fås med Isobus.
Med Isobus har man kun én terminal i traktorkabinen og man får et samlet overblik over såvel traktor som redskaber.

Interessen for Isobus er stigende, og He-Va har derfor indledt et samarbejde med en britisk udvikler om udvikling af software til maskinerne i He-Vas sortiment.

»Vi oplever lige nu en markant stigning i forespørgsler efter Isobus og for at imødekomme kundernes ønsker, har vi indgået et samarbejde med vores underleverandør, RDS Technology i England, om udviklingen af softwaren, så den stemmer overens med reglerne i ISO 11783. Det bliver dermed nemmere for brugeren at betjene de mange funktioner, såsom arbejdsbredde, såmængde osv. fra én og samme skærm«, siger Peter Primdahl, ingeniør hos He-Va.

Med Isobus vil det bl.a. være muligt at håndtere op til fire Multi-Seedere, som He-Va kalder deres frøsåudstyr, på én skærm, hvor man kan styre såmængde i antal kg/ha, arbejdsbredden, hastigheden og det såede areal og samtidig styre mængden af sneglegift og gødning.

I første omgang introduceres Isobus til He-Va's sortiment indenfor frøsåudstyr og udvalgte grubbere, strigler og græstromler monteret med Multi-Seeder, men på sigt, og i takt med efterspørgslen, udvides konceptet til de andre maskiner i sortimentet.

Fordelene ved Isobus er mange: Der er ikke længere brug for en særskilt terminal for hvert redskab, da man kan bruge én terminal til flere maskiner/redskaber. Det betyder, at man med det samme kan tilslutte redskabet ved hjælp af en "plug-and-play" til en Isobus kompatibel traktor. Betjeningen af redskab og traktor standardiseres, og man opnår en enklere sammenkobling mellem traktor og redskab. Og man opnår bedre udsyn fra traktorkabinen.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00