Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 100
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Høj faglighed og masser af maskiner på Græsland '18

Oprettet 07.05.18 kl. 12:41

DM&E venter op mod 4.000 besøgende til Græsland 2018 den 6. juni. Der kommer 75 kørende maskiner og over 60 udstillere.

Af Claus Worup

Græsland foregik sidste gang i 2014, hvor der kom et sted mellem 3.000 og 4.000 besøgende.

Masser af maskiner og høj faglighed. Det er altid et godt udgangspunkt, hvis man vil trække landmænd til. Og sådan bliver det givetvis, når Græsland 2018 finder sted onsdag den 6. juni på en 50 hektar stor kløvergræsmark ved Frederiks i Midtjylland.

Arrangementet foregik sidste gang i 2014, hvor der kom omkring 3.000-4.000 besøgende, og nu gentager DM&E arrangementet sammen med de samme partnere som sidst, nemlig ejeren af Elmegaarden i Frederiks, Lars Kristensen samt frøfirmaet DLF.

»Vi håber på at nå nogenlunde samme besøgstal som i 2014, måske mere. Om det fremover skal foregå hyppigere end hvert fjerde år, har vi ikke taget stilling til endnu. Men i hvert fald har maskinleverandørerne også i år vist sig meget interesserede i at deltage«, siger agrokonsulent i DM&E, Henning Sjørslev Lyngvig, der tilføjer, at udstillingsarealet fokuserer på alle maskiner til dyrkning af kløvergræs, og maskiner i høstfasen i den kørende demonstration.

75 maskiner

Også i 2018-udgaven vil der være fokus på det faglige, og især kløvergræs kommer mere i centrum.

»Status lige nu er, at der bliver demonstreret 75 maskiner fra de tilsammen 60 udstillere«, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

Demonstrationerne er delt op i kategorier, nemlig faste kørespor og dogwalk, skårlægning, spredning og sammenrivning, udbytteregistrering, finsnittere, snittevogne og frakørsel, presning og wrapning, samt indlægning og komprimering.

Henning Sjørslev har blandt andet store forventninger til kategorien dogwalk og faste kørespor, hvor tre maskinstationer viser de forskellige systemer.

»To maskinstationer samt DM&E og Seges samarbejder lige nu om at belyse eventuel kløverskade ved henholdsvis faste kørespor og dogwalk. Vi håber at kunne præsentere foreløbige resultater«, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

Under arrangementet, der foregår 6. juni fra kl. 10 til 20 vil maskinerne blive demonstreret to gange, en gang om formiddagen og en gang om eftermiddagen, og ved hver demo vil både maskinspecialister og konsulenter fortælle. Når maskinerne ikke kører demo, kan man tage dem nærmere i øjesyn på udstillingsarealet.

Ifølge Henning Sjørslev Lyngvig vil Græsland 2018 blive åbnet af en politiker, men hvem, det bliver, er endnu ikke officielt.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00