Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 141
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
TraktorTech tester - og er stor fan af ny terminal i MF 8740 Dyna-VT

Oprettet 05.04.18 kl. 13:04

Massey Fergusons 8700-serie har i 2018 den helt nye Datatronic 5 som standard. TraktorTechs testkører er stor fan af terminalen, som du kan læse i den store testkørsel i årets TraktorTech nr. 2.

Af John Christensen

Foto: Torben Worsøe.
MF 8740 Dyna-VT indbyder nærmest til at lege med elektronikken. Det skyldes den nye Datatronic 5 terminal, som nu er standard i 8700-serien. Med den har du en lang række muligheder for hurtigt og let at tilpasse traktoren til dit kørselsmønster og dine opgaver. Den er et dejligt friskt pust i forhold til dens forældede forgænger.
Datatronic 5 skærmen i nat-mode. Et større og langt mere overskueligt layout præger den nye terminal. Den er samtidig meget let at navigere rundt i.
Selvom Datatronic 5 er monteret på armlænskonsollet, har man stor frihed til at rykke rundt på terminalen. På billedet er den flyttet så langt mod højre som muligt.

Datatronic 5 klarer det hele. Med sin ni tommer store touch-skærm monteret i armlænskonsollet har du adgang til autostyring, sektionskontrol og langt de fleste andre af traktorens funktioner.

Terminalen har ekstrem stor bevægelsesfrihed, så jeg kan rykke den hen, hvor den passer mig bedst. Skærmens overflade gør sammen med dens kontrast, at jeg fint kan se indholdet i solskin.

Hurtigere terminal
Med en ny processor arbejder Datatronic 5 hurtigt i sig selv, og det er langt hurtigere at navigere rundt mellem menuerne på grund af en række swipe-funktioner oven i hatten. Her kan den gamle terminal uden touch-funktion slet ikke følge med.

Menustrukturen og brugerfladen er meget enkel - og i en hel anden liga i forhold til den tidligere model, som jeg ofte har fundet lidt besværlig. Jeg har en klar fornemmelse af, at Massey Ferguson har lagt mange timer i udviklingen på det punkt. Lad mig komme med et eksempel:

Massey Ferguson har udviklet to former for autostyring på terminalen: En meget enkel udgave eller en avanceret. Den simple løsning er beregnet til brug, hvis man blot skal en tur i marken med sin stubharve og ikke allerede har lavet kørespor i marken. Den avancerede udgave er der, hvor man tegner sine marker op og gemmer sine tilhørende data.

Begge muligheder er til at finde ud af, synes jeg. Men jeg kan godt lide, at Massey Ferguson med de to valgmuligheder ikke gør det sværere, end der er behov for. I den lette version er det vitterlig blot at vælge, hvilken type linjer du vil lave, trykke på A'et i terminalen, køre 10 meter og slutte af ved at trykke på B'et i terminalen.

Køb TraktorTech
I årets TraktorTech nr. 2 går vi meget mere i dybden med traktoren på de seks sider, hvor vi udfolder nyheden. Men dette TraktorTech er naturligvis også meget andet. For de historieinteresserde er vi denne gang rejst tilbage i tiden i Japan, hvor Kubota bl.a. præsenterede en meget speciel fremtidstraktor på verdensudstillingen i Osaka i 1970. For de 79 kr. kan du også læse stor reportage fra Langelund Maskinstation.

Mangler du et abonnement? Klik på vores bestillingsside

Du kan også købe TraktorTech i kiosker over hele landet. Se vores forhandlerliste
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00