Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 119
Logget på lige nu: 1
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
"Tam racerkører" bryder verdensrekord i ombygget traktor

Oprettet 26.03.18 kl. 11:52

The Stig satte for nylig ny verdensrekord ved at køre over 140 kilometer i timen i en modificeret traktor.

Af John Christensen

Foto: Gunniess World Records.
Med dette traktorlignende køretøj satte The Stig fra Top Gear for nylig ny verdensrekord med en hastighed på over 140 km/t.

Ingen gider sidde fast bag en traktor på landevejen, hvis man har travlt. Men det problem har det engelske TV program Top Gear løsningen på.

Forleden satte showets "tamme racerkører", The Stig, ny hastighedsrekord i en Lamborghini inspireret traktor med en gennemsnitshastighed på 140,45 kilometer i timen. Dermed slog han den tidligere verdensrekord med mere end 10 kilometer i timen og formåede således at skrive sig selv i Guinnes rekordbog.

Modificeret vs. standard

Rekordkøretøjet er bygget af ingeniører bag Top Gear og yder 500 heste ved hjælp af en 5,7 liters Chevy V8. Hvad der skal til for at kalde et køretøj en traktor er uvis her på redaktionen, men i hvert fald er den specialbyggede udgave temmelig anderledes end en standard produceret traktor, hvilket var netop det, Valtra satte den tidligere rekord med.

I 2015 nåede finske rallykører Juha Kankkunen op på 130,17 kilometer i timen i en Valtra T234 med ændret transmission og et til lejligheden øget ladetryk.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00