Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 116
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Ugens maskine: Østrigsk ballepresser giver snittevognskvalitet

Oprettet 23.03.18 kl. 07:22

Med en teoretisk snitlængde på 36 millimeter er den unik på markedet. Den første Pöttinger ballepresser er nu i Danmark.

Af Claus Worup

Med variabelt kammer fås to modeller, henholdsvis Impress V155 og Pöttinger Impress V185 med en diameter på 155 og 185 cm. Her er det V185 Master.

Journalisterne - også undertegnede - spærrede i den grad øjnene op, da østrigske Pöttinger under en pressepræsentation i Østrig i 2014 helt uventet kørte to prototyper på nye ballepressere ind foran en måbende forsamling. Blitz-lysene lynede, for det er ikke hver dag, en producent kaster sig over en helt ny maskintype.

Siden er Pöttingers Impress ballepressere sat i produktion, og nu begynder de også at rulle ind i Danmark, hvor der foreløbig er solgt en enkelt.

»Der har generelt været stor interesse for presseren i Danmark. Med den teoretiske snitlængde på 36 millimeter er rundballepresseren enestående på markedet, hvilket vi tydeligt mærker på efterspørgslen«, siger salgschef for Pöttinger Danmark, Lars Andreasen.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om Pöttinger Impress ballepresserne.

1. Med og uden wrapper

Østrigerne lovede fra begyndelsen innovative løsninger til de nye Impress pressere, der fås i versioner med og uden wrapper, hvor udstyrsmodellerne kaldes Master og Pro. Impress fås både som fastkammermodel, F125 samt to modeller med variabelt kammer, V155 og V185, hver som Master eller Pro version. Master versionen har en forvalgsterminal, Select Control, hvor funktionerne aktiveres med et dobbeltvirkende hydraulikudtag. På Pro versionen styres alle funktioner fra betjeningsterminalen Power Control eller via traktorens terminal.

2. Nyt snittesystem

Impress har et nyt »Flexcut 32« snittesystem med op til 32 Twinblade knive og med en teoretisk 36 millimeter snittelængde i hele bredden. Den fine snitning betyder, at rundballen er klar til brug, og man kan spare yderligere findeling. Dertil kommer et patenteret system, så man kan vælge det antal knive, som skal i brug.

3. Højere ballevægt

Med den korte snitlængde får man større anvendelsesmuligheder for rundballepresseren, ligesom man kan opnå en højere kompression af ballen, så man få en højere ballevægt. Det reducerer også omkostninger til transport og opbevaring.

4. Ny Lift-Up teknologi

Som østrigerne siger, har man med nyheden opnået »snittevognskvalitet i en rundballepresser«. En ny Lift-Up teknologi betyder, at materialet opsamles tangentialt og føres ind i pressekammeret i en optimal vinkel. Lift-Up rotoren fører materialet over rotoren til de overliggende knive. Resultatet er præcision, høj indføringskapacitet og minimalt spild, ligesom den angiveligt arbejder effektivt under alle forhold, våde som tørre, og uanset om det er i halm, hø eller ensilage. Det reducerer også mængden af støv og snavs mellem knivene i forhold til andre systemer.

5. Altid skarpe knive

En anden innovation er brugen af vendbare Twinblade knive, der sikrer snitkvaliteten, da man altid har skarpe knive. På siden af maskinen i en tilpas arbejdshøjde uden for ballekammeret har man nem adgang til knivene på grund af den såkaldte Easy Move knivbank. Det betyder også sikkerhed under vedligeholdelsen, da man ikke skal ind i ballekammeret eller ned under presseren for at tilse knivene.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00