Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 132
Logget på lige nu: 1
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
LMO: Moderne teknologier gavner økologerne

Oprettet 15.03.18 kl. 13:57

Økologer efterspørger viden om moderne teknologier. På et snarligt økologimøde hos MLM kan de blive klogere.

Af Claus Worup

For økologer er der store perspektiver i de moderne robotteknologier, mener man hos LMO, som sætter fokus på emnet om få dage.

Robotter og fototeknologi bliver snart en betydelig del af den økologiske landmands arbejde. Det forudser man i hvert fald hos LMO, som med fokus på netop det emne den 19. marts inviterer til årets første økologimøde "Klar til start i marken", målrettet økologiske landmænd.

»Vi oplever i stigende grad, at økologerne efterspørger viden om teknologiske muligheder og løsninger, der kan hjælpe dem i deres landbrug«, siger Lars Egelund Olsen, der er økologirådgiver i LMO.

Ifølge LMOs tekniske rådgiver, Hans Thostrup, er perspektivet og mulighederne for brug af teknologi i landbruget uendelige.

»Teknologi og fototeknologi er og bliver et særdeles vigtigt værktøj. Jeg er overrasket over, hvor meget der er sket på bare to-tre år. Jeg vil faktisk sammenligne det med biler, der selv kører. Biler der selv bremser, blænder lys ned og selv kan parkere«, siger Hans Thostrup.

LMOs økologimøde vil blandt andet handle om såning af vårsæd, gødskning af kløvergræs, efterafgrøder, økonomi og nøgletal for økologien. Mødet er samtidig en optakt til LMOs store Øko-plantetræf den 13. juni, der er sommerens største udstillingsvindue for økologisk landbrug.

Ifølge LMOs økologirådgiver er ny teknologi dog så afgørende en forudsætning for at følge med tiden og blive ved med at være konkurrencedygtig, at det er et vigtigt punkt på dagsordenen ved begge arrangementer.

Derfor har LMO inviteret AgroIntelli til at fortælle om brugen af den nyeste teknologi i marken. Robotterne har nemlig allerede gjort deres indtog som en del af hverdagen i de økologiske landbrug.

»I dag bruges de især i højværdiafgrøder på rækker til plantning og ukrudtsbekæmpelse samt i overvågning af afgrøder. Med tiden forventes de også at vinde indpas i flere landbrugsafgrøder til såning, gødskning og ukrudtsbekæmpelsen. Desuden kan mindre førerløse robotter eventuelt på sigt løse udfordringen med store og tunge maskiner, der i dag laver skade på jorden«, siger Lars Egelund Olsen.

Og ligesom fototeknologi allerede er en del af det konventionelle landbrug, kan den særlige teknologi også være en stor fordel for økologiske landmænd:

»Den økologiske landmand har kun afgrødens konkurrenceevne og mekanisk bekæmpelse til at kontrollere ukrudtet. Dét at et kamera kan skelne afgrøde, rækker og måske med tiden enkelte planter, gør ukrudtsbekæmpelsen langt mere effektiv og præcis. Perspektivet er også at kunne detektere afgrødeplanter så præcist, at gødskningen og ukrudtsbekæmpelsen bliver på enkeltplante niveau«, siger Lars Egelund olsen.

LMOs økologimøde "Klar til start i marken" holdes den 19. marts kl. 17.45-21.15 hos LMO, Trigevej 20, Søften ved Hinnerup.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00