Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 55
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Nyt joystick fra Danfoil holder styr på bommen

Oprettet 08.02.18 kl. 09:45

Det nye Danfoil Comfort Joystick lanceres fra marts, primært til større trailersprøjter.

Af Claus Worup

Udviklingschef Martin Dyhrman Sørensen, der selv programmerer Danfoils DSC styring, viser det nye Comfort joystick.

Den nordjyske sprøjteproducent, Danfoil i Svenstrup udvider nu produktprogrammet med det nye Comfort Joystick. Joysticket, der kommer i handlen fra marts, kan anvendes til alle Danfoil sprøjter med DSC-styring fra årgang 2016 og fremefter.

»Joysticket indeholder fem proportionale funktioner og seks digitale knapper. Via de to proportionale ruller foran på joysticket reguleres hastigheden af bommens vinger trinløst. Det giver en god føling med bommen, der langt overstiger, hvad man kan opnå gennem en konventionel knapstyring«, siger Danfoils udviklingschef Martin Dyhrman Sørensen.

På bagsiden af joysticket sidder endnu en proportional rulle som anvendes til trækstyringen og som indeholder Easy Catch Control. Easy Catch Control er en funktion som gør det let for brugeren at gribe trækstyringen ud af den automatiske sporfølgning.

»Det er specielt lækkert, når man skal bakke sprøjten ud i hjørnerne eller rundt om forhindringer. Det er langt at foretrække frem for blot at låse sporfølgningen, når man bakker. Bommens tilt og lodrette bevægelse styres også trinløst ved at vippe joysticket til siderne eller frem og tilbage. Man føler virkelig, at bommen bliver en forlængelse af operatørens arm«, siger Martin Dyhrman Sørensen.

Joysticket har været under udvikling det senste halvandet år, og i kombination med Hydra Pro (Hydraulik Proportional System) systemet, som blev introduceret med 2018 modellerne har det ifølge Danfoil løftet bomautomatikken op på et nyt niveau.

»Joysticket er primært udviklet til vores større trailer sprøjter, og vores kunder har været en essentiel del af udviklingsprocessen«, siger udviklingschefen.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00