Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 100
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Maskinstationen: »Vi har gps på det hele«

Oprettet 03.02.18 kl. 13:00

Hos Vesthimmerlands Maskinstation, der ligger i hjertet af det vesthimmerlandske kvægområde, har man taget de moderne teknologier til sig. Ugen har gået med at blive klar til gyllesæsonen.

Af Claus Worup

Det kribler nærmest i fingrene for at komme i gang med gyllekørslen, lyder det fra medarbejderne, som her er ved at tjekke de sidste detaljer på en nedfælder.

Den digitale værktøjskasse er i den grad taget i brug hos Vesthimmerlands Maskinstation mellem Aars og Farsø. Her oplever indehaver Jesper Sørensen, at kunderne mere og mere tænker i præcisionsjordbrug, og teknologierne gør også arbejdet nemmere for hans medarbejdere.

»Vi har GPS på det hele. Det er vi nødt til, for det er det, som kunderne efterspørger. Ellers bliver vi hægtet af. Og det gør også arbejdet nemmere for chaufføren. Jeg tror efterhånden, at det er de færreste, der køber maskiner, som ikke har præcisionsudstyr«, siger Jesper Sørensen, hvis maskinstation befinder sig lige i hjertet af et stort område domineret af kvægbrug.

»Og for mange af dem er det afgørende, at vi har NIR-sensorer og mulighed for udbyttemåling. Lige nu er det vel halvdelen, der gerne vil have, at vi udfører udbyttemålinger, men andelen er stigende«, siger Jesper Sørensen, der, siden han startede med maskinstation i 1999, har oplevet, at de moderne landmænd har sat sig meget grundigt ind i tingene.

»Landmændene er topprofessionelle i dag, og det stiller også større krav til os«, siger Jesper Sørensen.

At finde dygtige folk

Men på lidt længere sigt står maskinstationen over for en udfordring, som Jesper Sørensen deler med andre i branchen.

»Jeg skal lige sige, at jeg har meget dygtige medarbejdere i dag. Men jeg kan godt forudse, at det i fremtiden kan blive en udfordring at finde dygtige traktorførere, som gerne vil køre, og som også vil gøre en indsats, selv om klokken har passeret 16«, siger Jesper Sørensen.

Men netop nu er han godt hjulpet, og han tænker også på sine medarbejdere, når han køber nye maskiner. I mange år har han nemlig udelukkende haft New Holland traktorer, men for to år siden lod han en flok John Deere komme ind.

»Men jeg har en dygtig maskinfører, som sværger til New Holland. Og hvis det gør ham glad at køre i marken med en gyllevogn i en New Holland traktor, så skal han have lov til det. Så jeg beholder nok begge mærker«, siger Jesper Sørensen.

Mere at passe

Som så mange andre maskinstationer oplever Vesthimmerlands Maskinstation, at man får flere og flere pasningsaftaler i hus.

»Ja, vi får mere og mere at lave. Mange landmænd er i en nedslidningsproces, hvor de fortsætter indtil deres materiel er ved at være slidt ned, hvorefter de lader os passe det hele. Kunderne kommer også geografisk længere og længere væk fra«, siger Jesper Sørensen og tilføjer, at den øgede arbejdsmængde også øger behovet for hyppigere maskininvesteringer på maskinstationen.

»Der kommer jo nærmest nyere traktorer til hvert år og også en ny snitter hvert år. Og her til sæsonen har vi lige købt endnu en ny gyllevogn, en Samson PG 28«, siger han.

Det kribler

Netop nu er medarbejderne på Vesthimmerlands Maskinstation i færd med at gøre alt grejet klar til gyllesæsonen.

»Lige nu kribler det nærmest i fingrene efter at komme derud og komme i gang«, siger en af maskinstationens unge traktorførere.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00