Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 130
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Direktør vendte traktorimportørs underskud - giver nu posten videre

Oprettet 09.10.17 kl. 15:20

HCP Nordic - som blandt andet importerer Deutz-Fahr til det nordiske marked - skifter ud på direktørposten i et generationsskifte.

Af Filip Knaack Kirkegaard

Foto: HCP.
Johan Prior Knock stopper som adm. direktør, men fortsætter i bestyrelsen.
Foto: HCP.
Lars Wear har været salgsdirektør i Norden, men bliver nu ny adm. direktør.

Efter to år som adm. direktør for HCP Nordic - der blandt andet importerer Deutz-Fahr, Krone og Zetor - er der nu fundet en ny direktør.

For to år siden, da Jens Christian Hundahl fratrådte, gik Johan Prior Knock fra at være formand for HCP Nordics bestyrelse til at være adm. direktør. Det var meningen, at han blot i kort tid skulle have posten, indtil der var fundet en ny direktør.

I mellemtiden er selskabet begyndt at skabe overskud igen - efter at have haft underskud i 2013, 2014 og 2015, hvor firmaet også ekspanderede.

HCP er gået fra 12 forskellige produkter til at have fem.

»Det betyder, at salgsindsatsen og apparatet er blevet meget mere fokuseret«, siger Johan Prior Knock til landbrugsavisen.dk.

Samtidig er der i dag 40 medarbejdere i Norden - mod knap 50 tidligere. Det er især de administrative funktioner, hvor der er reduceret. Andre led - i salgsorganisationen - er der til gengæld kommet flere medarbejdere, siger Johan Prior Knock.

Han mener selv, at en afgørende ændring har været, at der nu er mere gejst i organisationen.

»Vi har fået en anden organisation end for to år siden«, siger han.

Ny direktør er rekrutteret internt

Den nye direktør er fundet. Det er Lars Wear, som hidtil har været salgsdirektør for Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Johan Prior Knock fortsætter i bestyrelsen.

»Vi har gennemført en række tiltag de seneste to år, som har styrket HCP, og der er sat andre tiltag i søen, som vi endnu ikke har set effekten af. Der er stadig meget, der skal gøres, og man kan altid diskutere timingen for et ledelsesskifte, men vi har nu sat en klar retning for HCP Nordic, som jeg sammen med den nye ledelse aktivt vil arbejde videre med i bestyrelsen«, fortæller Johan Prior Knock i en pressemeddelelse.

Det glæder Johan Prior Knock, at HCP Nordic har kunnet rekruttere internt.

»Lars og jeg har arbejdet tæt sammen de sidste år, og Lars har god forståelse af branchen og de udfordringer, vi står med fremadrettet. Lars har været ansat HCP Nordic siden 2008 og har først og fremmest gjort det rigtigt godt i Norge, men har også varetaget jobbet som salgsdirektør for alle vores markeder de seneste år. Lars er salgsminded og handlekraftig, og jeg er sikker på, at han har den helt rigtige profil til fortsat at udvikle HCP Nordic til en endnu mere markedsorienteret aktør på det nordiske marked«.

Lars Wear præsenterer sig selv som en bonde fra Norge, der har gjort karriere indenfor salg af maskiner og traktorer. Han driver stadigvæk sin gård sammen med familien og deltager i driften, når han holder fri fra jobbet som salgsdirektør i HCP Nordic.

Hans kommercielle erfaring med maskiner begyndte med import af maskiner fra USA, og i 1993 blev han afdelingsleder i Lena Maskin i Norge. Derefter gik turen i 1998 videre til Lantmannen Maskin med ansvaret for Claas i Norge, hvor han også var dybt involveret i de fælles nordiske aktiviteter. I 2008 kom han så til HCP Norge og overtog ledelsen af det norske salgsselskab, som sælger Deutz-Fahr, Zetor, Krone og Iseki.

»Der sker store ændringer i landbrugsmaskinbranchen lige nu. HCP har snart 150 års erfaring bag sig og er fast besluttede på også spille en rolle i fremtiden. Mange af ændringerne i branchen påvirker hele Norden, så med ansvaret for alle HCP's markeder kommer jeg til at stå lige midt i det hele - og den udfordring glæder jeg mig til«, siger Lars Wear i pressemeddelelsen.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00