Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 133
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Seges kan sende udbyttedata fra snitter direkte til markdatabase

Oprettet 04.10.17 kl. 14:39

Datamanegement kan videresende udbyttetal fra Claas Telematics direkte til Dansk Markdatabase.

Af John Christensen

Hvor mange foderenheder kommer der hjem i siloen? De tal kan sendes direkte til Dansk Markdatabase takket være et nyt program udviklet af Seges og Claas. Arkivfoto.

Data er altafgørende, når man som landmand ønsker at vide mere om udbytter og dækningsbidrag i marken.

Derfor har Seges og Claas i samarbejde udviklet Datamanegement, der er et værktøj, som helt automatisk kan overføre udbyttedata fra Claas' Jaguar-snittere til Dansk Markdatabase.

Det kræver, at snitteren er udstyret med udbytte- og eventuel tørstofmåler samt Claas Telematics-systemet, som er det værktøj, der sender tallene til en server, så de er tilgængelig på brugerens pc eller mobile enhed.

Telematics-delen er der ikke noget nyt i, men Datamanegement tager skridtet videre.

»Datamanegement overfører helt automatisk udbyttedata fra Claas Telematics til Dansk Markdatabase. Man skal ikke taste en masse ting ind på snitteren, men man kan i stedet koncentrere sig om at køre, når blot man selvfølgelig laver en løbende kalibrering af udbyttemåleren«, fortæller Mike Jørgensen fra Seges.

Markgrænser fra EU

Brugeren vil kunne gøre brug af markgrænserne fra EU-ansøgningen. De overføres direkte i Telematics-systemet og resulterer i nøjagtige udbytte- og tørstoftal på markniveau.

Rigtig mange maskinstationer har allerede fuldmagt til deres kunders bedrift, hvilket gør, at data hurtigt og enkelt kan overføres til landmanden.

»Man kan således senere i ro og mag hente data til Mark Online og DMS, hvor de omregnes til FEN og på den måde hurtigt få et overblik over høstede foderenheder på de enkelte slet i de enkelte marker«, tilføjer Mike Jørgensen.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00