Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 116
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
John Deere køber selskab med 60 ansatte - for gigabeløb

Oprettet 14.09.17 kl. 06:22

John Deere dykker dybt i pungen efter kunstig intelligens

Af Christian Juel Jørgensen

Foto: John Deere.
Med købet af Blue River Technology får John Deere et selskab ind i familien, som hører til kategorien blandt verdens mest spændende virksomheder indenfor kunstig intelligens.

Når man tænker på købssummen, så må det her virkelig være dårlige nyheder for klodens ukrudtsplanter.

John Deere har nemlig købt den lille virksomhed Blue River Technology med 60 ansatte for hele 305 mio. dollar. For de ca. 1,9 mia. kr. får de hentet en spændende bid af morgendagens teknologi ind i virksomheden.

Ifølge en pressemeddelelse fra John Deere har Blue River Technology bl.a. udviklet et system, hvor markerne med kunstig intelligens bliver scannet for ukrudt og derefter kører en selvstyrende traktor-enhed ud og sørger for præcist at sprøjte ukrudtet væk, hvor det nu er. I stedet for at sprøjte alle planter kan systemet nøjagtig udvælge de planter, som har brug for behandling.

Ifølge mediet siliconrepublic.com hævder Blue River, at systemet er så effektivt, at det reducerer brugen af sprøjtemidler med op til 90 procent.

Ifølge John Deere er der potentiale til at integrere teknologien i en lang række produkter på den lange bane. Traktor- og maskingiganten kalder opkøbet for lige så stort som dengang, da John Deere tilbage i 1999 via opkøbet af NavCom købte sig ind i GPS-teknologien.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00