Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 115
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
ZF sætter strøm til landhjul på ploven

Oprettet 06.09.17 kl. 16:03

På Agritechnica vil ZF sammen med en traktor- og redskabsproducent vise en elektrisk drevet plov i form af en el-motor på landhjulet.

Af John Christensen

Mere med mindre er tankegangen bag en plov med et elektrisk drevet landhjul, som hjælper med at trække ploven. ZF leverer dele, men hvilken plov og traktor, der er tale om, er endnu uvis. Arkivfoto.

Fra seks til otte furer. Men med den samme traktor. Det vurderer ZF vil være muligt med en el-motor som hjælpedrift på en plov.

ZF er klar med en løsning, hvor virksomheden leverer de indre dele så som motor, ledninger og generator, men hvilken plov og hvilken traktor, der med generatoren formår at hjælpe ploven fremad, er endnu ikke offentliggjort. Det får vi at se på Agritechnica.

Hele ideen med konceptet er naturligvis at mere ud af mindre. Fordi ploven hjælper til med fremdriften, stiller det ikke nær så store krav til traktorens størrelse og vægt, som hvis traktoren skulle trække hele ploven gennem dens liftarme.

Ifølge ZF er generatoren i traktoren i stand til at leverer 80 kilowatt. Men hvor meget af effekten, generatoren vil levere ud til landhjulet er uvis.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00