Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 115
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Agritechnica: Milde vinde i maskinbranchen

Oprettet 06.09.17 kl. 12:25

Op til årets Agritechnica konstaterer arrangørerne, at landmændene har genfundet deres lyst og evne til at investere i nye maskiner.

Af Claus Worup

Mange landmænd har et opsparet behov for at investere i nye maskiner, som også kan give dem en bedre effektivitet. Arkivfoto.

Landmændene hen over Europa er blevet mere tilfredse med deres økonomiske situation. De får højere priser for deres produkter, og deres villighed til at investere er vendt tilbage.

Det konkluderede Reinhard Grandke, administrerende direktør for DLG, Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, da han i dag for kort tid siden under Agritechnica Preview i Hannover tog pulsen på branchen op til årets Agritechnica, der arrangeres af DLG.

Reinhard Grandke kom blandt andet ind på en ny undersøgelse, DLG-Trendmonitor Europe 2017 foretaget blandt landmænd i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Holland, Rusland og Polen, hvor det viste sig, at de adspurgte det seneste år er blevet mere tilfredse med deres økonomiske situation, og at store dele af dem er parat til at gøre store investeringer i maskiner inden for de næste 12 måneder, hvilket især var udpræget i Rusland og Polen. Besvarelserne var væsentligt mere positive, end de var i samme undersøgelse i efteråret 2016. Mest pessimistiske var franskmændene med det laveste niveau inden for investeringsplaner.

Og nede i detaljerne viste det sig i øvrigt, at næsten alle adspurgte bekendtgjorde, at kort afstand til forhandleren havde enorm betydning for deres valg af maskine.

Bernd Scherer, administrerende direktør for VDMA, den tyske organisation for landbrugsmaskinbranchen sammenfattede, hvad tiden byder på netop nu:

»Landmændene opnår bedre priser. Der er et opsparet behov for nye maskiner. Der er gode udsigter for fremtiden. Og de moderne maskiner giver landmanden en større effektivitet i det daglige«, sagde Bernd Scherer.

Alt i alt er det altså med baggrund i et behageligt klima, at arrangørerne ser frem mod Agritechnica 2017, som foregår 12. til 18. november.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00