Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 113
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
New Holland vil have højere kapacitet på rotormaskiner

Oprettet 06.09.17 kl. 12:00

Fra næste år vil CR-serien med dobbelte rotorer få flere hestekræfter og mere plads i rotorhuset for at øge kapaciteten.

Af John Christensen

CR-serien bliver justeret godt og grundigt til den kommende sæson. Målet er større kapaciet, blandt andet ved hjæp af øget plads i rotorhuset. Fotos: New Holland
I kabinen har New Holland ændret multifunktionskørehåndtaget, og via kontakterne længst til højre på armlænet kan du (som ekstraudstyr) få hydraulisk justering af kipvinklen på skærebordet.
Fra næste år ser avnsprederen således ud på CR-modellerne. Du kan regulere hastigheden fra kabinen.

New Holland lægger an til forbedringer på den største serie af mejetærskere fra koncernen. CR-modellerne vil fra næste år få en række opdateringer forskellige steder på maskinen, der frem for alt skal give højere kapacitet og bedre komfort for chaufføren.

Først og fremmest skruer New Holland på effekten på to af modellerne, CR8.80 og CR10.90, der henholdsvis får 20 og omkring 45 heste mere at gøre godt med, når maskinen tømmer af eller kører med snitteren aktiveret. CR10.90 lander således på maksimale 700 hestekræfter ved maksimal effekt under disse forhold.

Ligeledes justerer New Holland på sine to Twin Pitch Plus-rotorer på de fire største modeller med 22 tommer rotorer, så slaglerne bliver 7,62 centimeter høje mod tidligere 5,72. Samtidig har man gjort centerrøret mindre i diameter, hvilet i sidste ende resulterer i mere plads i rotorhuset, 22 pct., og deraf mere kapacitet, oplyser New Holland.

Fordi pladsen i rotorhuset er øget, er den vandretliggende føderulle foran rotorerne ligeledes gjort mindre men med større medbringere for at øge flowet.

På de to mindste modeller med 17 tommer rotorer har man gjort rotorhuset større over rotorerne for på den måde også at tillade mere materiale.

Hydraulisk kip af skærebordet

Du kan kende de kommende seks 2018-modeller på en række farveændringer. Dele af korntanken skifter farve fra sort til gul, og det samme gælder rotorhus og tilløbsplan. New Holland gør det også lidt lettere at justere kipvinklen på skærebordet, for mens du tidligere skulle justere vinklingen på de 12 grader mekanisk via bolte, kan du nu gøre det hydraulisk fra kabinen. Funktionen bliver dog ekstraudstyr.

Det bliver også lidt hurtigere at fortsætte høstarbejdet, selvom du overbelaster brosektionerne. Med en ny tærskebrosikring falder broerne ned på samme måde som tidligere, men en el-motor løfter dem nu på plads igen, så du ikke skal gøre det manuelt. Ifølge New Holland reducerer det nedetiden fra omkring 30 minutter til blot 60 sekunder og bliver standard på alle seks CR-modeller. Skulle du blokere rotoren skal du dog fortsat bruge en stålstang til manuelt at reversere rotor og fødevalse.

Et nyt avn- og halmspredersystem og et nyt multifunktionsjoystick i kabinen er ligeledes blandt de mange opdateringer til næste års model.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00