Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 112
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Grimme får kartoflerne på bordet i en fart

Oprettet 05.09.17 kl. 19:52

Grimme bliver aktuel på Agritechnica med ny selvkørende kartoffeloptager, der har både fart og kapacitet.

Af Claus Worup

Foto: Claus Worup.
Grimme Ventor 4150 vil sandsynligvis få visse designændringer inden Agritechnica.

Tanken kan sluge 15 tons. De 530 hestekræfter kan få den til at skyde en fart på mindst 10 km/t. Og så kan den køre dogwalk og dermed få det hele med op til læbælterne. Det er bare nogle af egenskaberne på den nye firerækkede, selvkørende kartoffeloptager, Grimme Ventor 4150, som Grimme vil manøvrere ind i en af udstillingshallerne på dette års Agritechnica.

Nyheden, der ret beset ikke er helt færdig endnu, blev vist frem for 120 journalister fra 30 lande under et kombineret Grimme/Amazone arrangement på en ejendom i Cappeln i Tyskland i går.

»Der er mange, der har spurgt på en maskine af den slags, og faktisk har vi arbejdet på den siden 2012. De vil gerne have høj hastighed, og nogle har endda spurgt på et volumen på 20 tons - og nu får de da i hvert fald 15 tons. Så stor en beholder har der aldrig været i en selvkørende kartoffeloptager«, siger salgschef udland hos Grimme Skandinavien, Heine Hylleberg, der fremhæver, at maskinen også kan køre dogwalk - i øvrigt et patenteret system - så den kan komme helt tæt på hegn eller læbælter.

»Og den store volumen har man især efterspurgt, fordi brugerne på den måde kan spare en mand med traktor og vogn i marken. Og hastighed har også været et stort ønske. Den har en arbejdshastighed på mindst 10 km/t«, siger Heine Hylleberg, der regner med at kunne afsætte to-tre stykker i Danmark det første år og i hele Norden måske fire fem stykker årligt.

Designmæssigt kan maskinen godt nå at få visse ændringer inden Agritechnica i november. Optager-aggregatet er kendt teknik, men betjeningen af maskinen er ny, ligesom den får et overvågningssystem. Resultatet er en mere brugervenlig maskine med stor komfort for chaufføren, da den selv tilpasser sig til forholdene.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00