Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 111
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Bugseret spreder kompenserer for vindforholdene

Oprettet 05.09.17 kl. 19:02

Ny bugseret spreder fra Amazone har WindControl, som ikke mindst må være oplagt udstyr i Danmark.

Af Claus Worup

At Amazone er et stort navn, når det gælder gødningsspredere, kan ikke diskuteres. Og på næste Agritechnica vil Amazone føje en ny bugseret spreder til paletten, nemlig den nye ZG-TS 01, der blandt mange andre kvaliteter også vil kunne kompensere for vindforholdene.

Nyheden, der blandt mange andre af Amazones Agritechnica-nyheder blev vist frem for pressen tidligere i dag på en ejendom ved Cappeln i Tyskland, fås i to størrelser, nemlig 7.500 og 10.000 liter.

»Vi venter os rigtig meget af den. Som mange af de andre nyheder passer den fint til det danske marked. Tidligere havde den store bugserede spreder 8.200 liter i tanken - nu kan vi tilbyde 10.000 liter. Og tidligere havde den fast aksel - nu er det en medstyrende aksel, som mange har efterspurgt«, siger Anders Clemmensen fra Brøns Maskinforretning, der importerer Amazone.

Noget af det særlige ved nyheden er det nye WindControl system, som ikke mindst må være interessant i Danmark. Sensorer måler vindretning og vindstyrke, hvorefter sprederen sørger for at kompensere for det, så man får et konstant spredebillede.

»Det er somme tider de små marginaler, der gør den store forskel«, siger Anders Clemmensen, der tilføjer, at selve spredeenheden i øvrigt er fælles med den, som man finder på de liftophængte ZA-TS modeller.

Den medstyrende aksel er også en stor fordel, både fordi den gør vendingerne nemmere, og fordi den også styrer kontra i bakket terræn.

WindControl vil også kunne fås til de liftophængte ZA-TS spredere.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00