Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 155
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Den nye supertærsker kan justeres udefra med iPad'en

Oprettet 05.09.17 kl. 14:09

For første gang nogensinde kan en mejetærsker visualisere materialeflow og spild i realtid. Midlet er 52 akustiske sensorer i Agco Ideal, som også tillader fjernjustering af maskinens indstillinger under kørsel.

Af John Christensen

Et lille billede af, hvordan applikationen på en iPad kommer til at visualisere materialet i tærskeværket.
Som pilot får man gode muligheder for at overvåge maskinen.

Hvad hvis du på en iPad kan overvåge og se materialeflow - samt se helt præcist, hvor maskinen spilder - alt sammen som en slag tredimensionel visualisering? Det er præcis hvad Agco vil tilbyde i den kommende mejetærsker ved navn Ideal.

Muligheden er til stede af to årsager: Først og fremmest har Ideal 52 akustiske sensorer fordelt med 40 sensorer omkring rotorerne og 12 sensorer, som måler spildet. Alle disse er i stand til at give en meget præcis projektering af materialeflowet og detektere eventuelt spild fra maskinen.

Dernæst: Fordi Ideal har en række forskellige trådløse teknologier, eksempelvis Wlan, sendes data i realtid til en applikation på en ekstra iPad i maskinen.

Juster hvor du vil

Det smarte er, at du kan indstille rotorhastigheder, broafstand, oversold og undersold samt blæseren via iPad'en. Og det behøver ikke ske i kabinen. Du kan frit gå efter mejetærskeren, mens den kører, og vurdere spildet efter den, hvorefter du ændrer maskinens indstiller med iPad'en i hånden - helt uden piloten i kabinen behøver foretage sig noget. Af sikkerhedsmæssige årsager kan man dog ikke få maskinen til at køre frem eller tilbage.

Ideal har også automatisk indstilling til de forskellge afgrødeforhold, men derudover kan piloten vælge justeringer inden for en slags triangel, hvor de tre hjørner angiver kapacitet, kvalitet og spil. I stedet for at vælge een af disse tre som målsætning, så flytter man en kugle rundt i trianglen på Ideal, så man kan vægte spildet, kvaliteten af færdigvaren og selve maskinens kapacitet.

Kører du med fuld kapacitet, men ønsker at opnå bedre kornkvalitet, så flytter du blot med kuglen mod kvalitet i trianglen, og maskinen tilpasser så rotoromdrejninger og så videre til det ændrede setup. Det er først gang det ses på en mejetærsker.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00