Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 112
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Blåt stempel til de gule fra Danfoil

Oprettet 10.08.17 kl. 11:54

Den nordjyske sprøjteproducent, Danfoil, har nu en 90 procent afdriftsgodkendelse.

Af Claus Worup

Danfoil sprøjterne kan overholde de nye regler uden at skulle skifte dyse. Her er det den selvkørende Danfoil Airforce 1.
Direktør hos Danfoil, Jesper S. Madsen, glæder sig over resultaterne af den tyske undersøgelse.

Fra 1. august i år kom der en ny bekendtgørelse vedrørende brug af afdriftsreducerende dyser ved sprøjtning med visse sprøjtemidler. Den nordjyske sprøjteproducent, Danfoil i Svenstrup har ikke hidtil haft en afdriftsgodkendelse for producentens særlige, patenterede dyser ved barmarks-sprøjtning, men har i løbet af foråret fået lavet

nye tests i Tyskland.

Det betyder, at Danfoil nu har en 90 procent afdriftsgodkendelse. Producenten var i slutningen af april hos JKI - Julius Kühn-Instituttet i Braunschweig - for at få foretaget nye afdriftsforsøg ved barmark sprøjtning med Danfoils patenterede Eurofoil dyser, og Danfoil har nu opnået to væsentlige godkendelser med hensyn til afdriftsreduktion: Den ene er en 75 procent afdriftsgodkendelse ved 5 mbar lufttryk, 50 l/Ha, 40 cm bomhøjde og 6 km/t. Den anden er en 90 procent afdriftsgodkendelse ved 4 mbar lufttryk, 50 l/Ha, 40 cm bomhøjde og 6 km/t.

»De nye regler vedrører brug af dyser ved sprøjtning med prosulfocarb - aktiv stof i Boxer - således at man som minimum skal anvende dyser med en 75 procent afdriftsreduktion. Dette vil så for vores Danfoil sprøjter kunne overholdes uden at skulle skifte dyse, ligesom afstandskravene til sprøjtning op mod vandløb etc. kan reduceres på grund af vores nye 90 procent afdriftsreduktionsgodkendelse,« lyder det med tilfredshed fra administrerende direktør hos Danfoil, Jesper S. Madsen.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00