Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 100
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Ny Amazone-plov i dansk jord for første gang

Oprettet 09.08.17 kl. 15:32

Brøns Maskinforretning og Amazone viser i dag store dele af programmet frem nær Fredericia.

Af Claus Worup

Foto: Claus Worup
Her sættes den nye femfurede Cayros plov fra Amazone i dansk jord. Den stammer fra Vogel & Noot, som Amazone har overtaget.
Anders Clemmensen, Brøns Maskinforretning, forklarer om finesserne på den nye elektriske såmaskine, Cataya 4000 Super.
Den nye Cataya 4000 Super i arbejde.
De store Cirrus 6003-2C fås nu med de nye TwinTec skær, som er målrettet kunder med svær jord.

Der er fokus på både jordbearbejdning, såteknik og plantepleje i dag på ejendommen Torpgård nær Fredericia. Her har Brøns Maskinforretning nemlig kørt store dele af programmet i stilling til en stor markdemonstration, der varer hele dagen. Interessen samles ikke mindst omkring nye såmaskiner og de nye Amazone-plove, som er blevet en realitet, efter at Amazone overtog Vogel & Noot.

De nye Cayros vendeplove blev vist i to femfurede versioner, den ene med muldplader, den anden med riste. Det er liftophængte vendeplove til traktorer med 200, 260 eller 380 hestekræfter. De kommer med tre, fire, fem eller seks furer, og halvbugserede versioner er angiveligt på vej. De nye Cayros plove kom i jorden i Danmark for første gang netop i dag.

»De bygges på Vogel & Nooot fabrikken, som Amazone overtog, og vi må være ærlige at sige, at den væsentligste ændring indtil videre er den grønne farve. Og dog kan vi sige, at Amazone efter overtagelsen har opgraderet plovenes stålkvalitet,« siger Anders Clemmensen fra Brøns Maskinforretning og bevæger sig videre til en anden forholdsvis ny maskine, nemlig den firemeters elektriske såmaskine, Cataya 4000 Super med TwinTec skær, som ifølge Amazone sikrer en korrekt udsåning. Netop TwinTec skærene blev på dagen også vist på en anden såmaskine i programmet, nemlig Cirrus 6003-2C, hvor kunden kan vælge mellem rotorskær til mildere jord - eller at få maskinen forsynet med TwinTec skær, som især er til vanskelige forhold.

»Med den nyhed kan vi dække hele markedet og også tilfredsstille de kunder, der har meget svær jord eller mange planterester,« siger Anders Clemmensen.

Dagens Amazone-demo er delt i tre trin med journalister og konsulenter i formiddags, forhandlere i eftermiddag og kunder i aften.

Læs mere om nyhederne fra Amazone i den trykte udgave af LandbrugsAvisen inden længe.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00