Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 97
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Ny mikservogn fra Siloking er til de store bedrifter

Oprettet 08.08.17 kl. 10:38

Med en ny selvkørende mikservogn i XXL-klassen melder Siloking sig ind i kampen om fodre bedrifter med over 1.000 køer.

Af Claus Solhøj

Med en lav højde må de to nye selvkørende Siloking nødvendigvis blive lange, når kapaciteten er på 29 og 32 kubikmeter.
Komfortniveauet i kabinen hører til blandt de bedste. Her fra en mindre model. Nyt på XXL'erne er bl.a. en smartere styring af faste funktioner.

Som verdens største producent af selvkørende mikservogne topper tyske Siloking nu sin nye SelfLine-serie med en treakslet gigant med 32 kubikmeter blandekar.

Dermed kommer Siloking på niveau med en række andre producenter af selvkørende fuldfodervogne med kapacitet til de helt store kvægbesætninger med 1.000 køer eller flere.

Siloking sætter dog en række nye standarder ved blandt andet at have tre snegle i blandekarret. Dermed holdes højden under 3,5 meter. Til gengæld bliver den største version over 10 meter lang. Med styrbar bagerste aksel på bogien er der dog arbejdet med at reducere venderadius.

Forenklet styring

Den 7,7 liter store motor leveres af Volvo og yder 286 hestekræfter på seks cylindre til den fuldhydrostatiske ekvipage. Som udgangspunkt leveres de to nye giganter med hhv. 29 og 32 kubikmeters kapacitet med 40 km/t-transmission, luftaffjedring og en særlig brændstofbesparende motorstyring.

Som noget helt nyt har Siloking gjort det muligt at styre en række faste funktioner gennem et enkelt tryk på en knap på multifunktionshåndtaget i form af en slags 'foragerautomatikker'.

Rækkevidden på fræserhovedet er 5,5 meter, hvilket ikke er markedsledende. Det er til gengæld service-intervallet på 1.000 driftstimer.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00