Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 108
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Første knækstyrede traktor med trinløs transmission

Oprettet 26.07.17 kl. 14:25

Case IH Quadtrac i CVX-udgave bliver en mulighed fra næste år.

Af John Christensen

Foto: Case IH
Case IH Quadtrac bliver trinløs. Det sker med tre modeller, der supporterer de eksisterende fem med powershift-transmission.

Landbrugsavisen er til pressemøde hos Case IH i Bratislava. Her har koncernen netop lanceret en række spændende nyheder.

En af disse er en trinløs udgave af Case IH's knækstyrede bæltetraktor Quadtrac. Med tre modeller, der får betegnelsen CVX, tilbyder Case IH trinløs kørsel på fire bælter fra 525 til 613 hestekræfter ved maksimal effekt.

De tre modeller, 470 CVX, 500 CVX og 540 CVX, kommer til at komplimentere de nuværende fem modeller med powershift-transmission.

Kraftværket bliver fortsat den 12,9 liter store Cursor 13-motor, der ar en enkelt turbo på de to mindste modeller, mens 540 CVX har dobbelt turbo.

Udviklet med ZF.

Transmissionen i de store traktorer har fire mekaniske hastighedsområder, og både den hydrostatiske pumpe og motor er samlet i én enhed.

Case IH har ikke udviklet transmissionen fra bunden. I stedet har ZF været involveret med specialistviden og har opgraderet en af sine eksisterende trinløse transmissioner for at holde til de mange hestekræfter.

Fodgassen, som sidder i de traditionelle Quadtracs er byttet ud med en kørepedal, så CVX'en køres på samme vis som de resterende traktorserier fra Case IH.

Dog er selve kørehåndtaget forenklet en anelse for at gøre det lettere at køre traktorerne.

»Med 613 hestekræfter ved maksimal effekt har vi den stærkste traktor med trinløs transmission på markedet,« fortæller Vincent Hazenberg, produkt- og marketingchef for Case IH i Europa.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00