Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 139
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
 
Maskinanalyse holder styr på omkostningerne

Oprettet 25.07.17 kl. 15:08

Hos Gammel Kjøgegaard bruges maskinanlyser aktivt i bedriftens nabosamarbejde

Af Kristoffer Boye Larsen

Foto: Polfoto
Ifølge Gammel Kjøgegaards maskinanalyser blev omkosningerne til sprøjtning ikke større ved at gå fra en 24 til en 36 meter bred sprøjte.

Maskinomkostningerne til at drive 400 hektar på Gammel Kjøgegaard er ikke bare et samlet tal, der optræder i årsregnskabet. Her ved driftsleder Niels-Henrik Holm nemlig præcis, hvad det koster at køre med hver enkelt maskine.

Der ligger i dag en opdateret maskinanalyse på bordet, og sådan er det hvert tredje år. Den første blev lavet for over 10 år siden, og der er èn væsentlig grund til interessen for maskinomkostninger.

»Vores 400 hektar drives sammen med naboens 200, og det er ikke meningen, at vi skal spinde guld på at køre hos hinanden.« indleder Niels-Henrik Holm.

Derfor bruger parterne hverken maskinstations- eller standard nabotakst. Derimod er det deres maskiners egne tal, som bruges to gange om året, når regnskabet gøres op. Rent praktisk ejer naboen...

Læs hele artiklen om Gammel Kjøgegaard og meget andet i det nye nummer af TraktorTech, der udkom tirsdag 25. juli. Får du ikke TraktorTech kan du tegne abonnement på Landbrugsmedierne.dk/abonnement. Du kan også bestille magasinet på tlf. 33 39 47 90.
TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00