Søg i arkiv        
Besøgende lige nu: 99
Logget på lige nu: 0
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne
Opret profil
Tip en ven Del siden med andre Udskriv siden Copyright TraktorTech
Her kan du:
 • Diskutere med kolleger fra hele landet
 • Udveksle erfaringer om traktorer og maskiner
 • Få gode råd før du køber nye maskiner
 • Regler for debat

  Indlæg skrevet af HJL, 12-01-2018 21:23:36
  Høj/lav gear MF 3060
  Hej

  Min MF 3060 har stået stille i ca. 2 måneder. Da jeg startede traktoren for et par dage siden, stod gearet i lav gear (skildpaddegear). Jeg bruger så at sige aldrig lav gear, og traktoren starter altid i samme områdegearstilling, som man afsluttede ved. Det vil undre mig kraftigt, hvis jeg skulle have stoppet i lav gear. Nu er mit problem, at jeg ikke kan få områdegearet i høj gear (haregear). Jeg kan sagtens skubbe gearvælgeren helt til venstre over til skiftpunktet for høj/lav. Det skifter bare ikke, hverken ved skildpadde/harelyskontakterne eller i praksis kørsel.

  Mig bekendt skulle områdegearet kun være tvungent i lav gear, hvis man bruger krybegear. Der er ikke krybegear på min MF 3060, så det kan ikke være problemet.

  Jeg har kigget eldiagrammet igennem. Selve skiftekontakten er i orden. Når gearstangen er ovre i venstre side, er der kontakt. Jeg måler også 12 V fra skiftekontakten ind til computeren, når gearstangen er ovre i venstre side. Problemet er fra computeren til spolen ved områdegearets magnetventil. Der kommer ikke 12 V under nogen omstændigheder fra computeren til spolen. Computeren skal give spolen 12V ved høj gear og 0V ved lav gear.

  Mit spørgsmål er så, hvorfor computeren/Autotronic blokerer områdegearskiftet? Der er fint lavtryksolietryk (lampen lyser ikke, og differentialspærrer og kraftoverføring fungerer fint).

  Jeg har vovet det ene øje og afmonteret stikket fra områdegearskiftkontakten, hvorefter jeg har fjernet stikket mellem spole og computer. Derefter har jeg sat de 12V (som jeg har fået fra områdegearkontakten) direkte til spolen. Så virker høj gear (haregear) igen. Dvs. jeg bare kører udenom autotronic. Det betyder selvfølgelig, at jeg ikke kan køre i lav gear, men da jeg aldrig bruger det, gør det ikke noget for mig.

  Når nu min traktor ikke har krybegear, skulle der så være noget problem i at "snyde" områdegearet på denne måde?? Kan det skade gearet??

  Med venlig hilsen

  Henning
  HJL
   
  Indlæg 14    Medlem siden 15-03-17
  Svar skrevet af Henrik J, 13-01-2018 11:33:52
  Har intet kendskab til det du spørger om, men ved der er skrevet meget om den model herinde, og dens gearkasse, som mange hvis har døjet med gennem tiderne.

  Søg feks på 3060.
  MVH Henrik J
   
  Indlæg 1701    Medlem siden 11-11-06
  Svar skrevet af HJL, 13-01-2018 12:00:36
  Hej Henrik

  Tak for din tilbagemelding. Jeg har prøvet at søge på på problemet, men lige præcis dette problem kan jeg ikke finde beskrevet. Gearkassen og gearet som sådan fejler ikke noget. Det er elektronikken, der svigter.

  Computeren får et signal, som den af en eller anden grund ikke videresender. Der er tilsyneladende ikke dårlig forbindelse. Enten er computeren defekt eller også får den et fejlsignal, der gør, at den forhindrer høj/lav skiftet.

  Derfor er det jeg prøver at finde nogle, som måske har været udsat for det samme. Og om nogen har kendskab til, om jeg løber en risiko ved at "snyde" systemet, som jeg har gjort.

  Med venlig hilsen

  Henning
  HJL
   
  Indlæg 14    Medlem siden 15-03-17
  Svar skrevet af Henrik J, 13-01-2018 12:08:56
  MVH Henrik J
   
  Indlæg 1701    Medlem siden 11-11-06
  Svar skrevet af HJL, 13-01-2018 14:40:54
  Hej Henrik

  Jo, den kender jeg, for den blev oprettet af mig selv. Der hjalp Jens mig igennem et andet elektronisk problem.

  Tak alligevel.

  Mvh Henning
  HJL
   
  Indlæg 14    Medlem siden 15-03-17
  Svar skrevet af HJL, 19-01-2018 17:00:19
  Hej

  Så blev mysteriet opklaret! Der havde været mus på besøg i det beskyttelseshus, som ligger omkring liftkontrol, PTO-udtag osv. Tilsyneladende havde de ikke gnavet i ledningerne. Og dog, da jeg tjekkede en ekstra gang viste det sig, at der allerbagerst lå to ledninger som endte blindt (og altså ikke havde nogen funktion). Musene havde gnavet i dem og sluttet forbindelse mellem de to ledninger. Jeg formoder, at ledningerne er forberedelse til krynbegearkontakt (som ikke er i min 3060), og de må stå i forbindelse med computeren. Autotronic skal nemlig sætte traktoren i tvungen lav gear, hvis man kører i krybegear. Traktoren må altså styringsmæssigt være forberedt til krybegear, selvom det ikke er monteret på traktoren. Mærkeligt nok er krybegearledningerne ikke indtegnet på el-diagrammet.

  Under alle omstændigheder virker høj/lav skiftet igen, efter at jeg fik afbrudt forbindelsen mellem de to ledninger.

  Med venlig hilsen

  Henning Jørgensen
  HJL
   
  Indlæg 14    Medlem siden 15-03-17
  Svar skrevet af Gentlemanfarmer, 01-02-2018 15:15:03
  Dieselolie skulle holde dem væk, for de har ikke lov til det der...
  Eller findes der andet, man kan spraye på?
   
  Indlæg 44    Medlem siden 30-12-06

  Deltag i debatten

  For at deltage i debatten, skal du være logget ind. Har du endnu ikke en profil, kan du oprette en ved at klikke her.

     TraktorTech powered by LandbrugsMedierne | traktortech@traktortech.dk | Tlf. (+45) 33 39 47 00